Blinde vlekken

Verklein blinde vlekken op basis van het Johari venster

Verklein uw blinde vlek en vergroot het gebied waar u op kunt managen !

 

 

Blinde vlekken kunt u verkleinen doordat anderen u feedback of TIPS geven. Hierdoor kunt u verbeteringen direct doorvoeren.

 

Klik op  "TIPS van Albert Voet" als u die wilt ontvangen.

 

 

 

 

Overzicht verschenen artikelen:

Priori- tijdmanagement: bent u met de juiste dingen bezig ?

Als ondernemer stelt u voortdurend prioriteiten. Ervaring leert dat het stellen van prioriteiten belangrijk is, omdat u veel werk en toch maar 24 uren per dag en maar 7 dagen in de week heeft.....

Soms worden er door de waan van de dag niet echt prioriteiten gesteld terwijl dat wel een positief gevolg heeft op de arbeidsvreugde en het arbeidsrendement. Welke dingen doet u graag en is daar meer geld mee te verdienen ?

 

Dit zijn belangrijke vragen waar het nog niet zo gemakkelijk is om goed inzicht in de antwoorden te krijgen. U bepaalt deels op gevoel en door omstandigheden uw prioriteiten. Als u op een objectieve manier inzicht zou krijgen op uw huidige prioriteiten ten opzichte van de gewenste prioriteiten, zou u dan anders ondernemen ? In dit verband is het ook nog belangrijk dat u niet aan alle activiteiten binnen uw onderneming dezelfde waarde aan toekent. Ook dit heeft gevolgen voor de balans tussen arbeidsvreugde en arbeidsrendement en daarmee te stellen prioriteiten.

 

Nieuwe en objectieve methode priorteitenvergelijk

De prioriteitenvergelijk is een uitwerking, waarbij uw huidige prioritering van verbeterpunten vergeleken wordt met uw objectief gemaakte prioriteitsstelling.

Met overzichtelijke grafieken wordt dat inzichtelijk gemaakt.

 

Voor wie is het ?

Voor ondernemers, managementteam en bedrijfsleiders in het midden en kleinbedrijf, inclusief agrarische sector die hun resultaten verder willen verbeteren en open staan voor verbetersuggesties in de aanpak daarvan.

 

Wat is het resultaat van de prioriteitenvergelijk ? 

  • U krijgt inzicht in blinde vlekken in uw prioriteitsstelling.

  • Prioritering van verbeterpunten kan beter gemaakt worden zodat een hoger rendement gerealiseerd sneller wordt.

  • U heeft krijgt meer arbeidsvreugde.

 

Aanpak:

Uiteraard wordt er altijd maatwerk geleverd, maar hieronder staat de hoofdlijn van aanpak van een prioriteitenvergelijk weergegeven: 

  • We starten met een (kennismakings-)gesprek, waarbij de huidige prioritering van verbeterpunten duidelijk wordt.

  • Aan het einde van het gesprek wordt een vragenlijst ingevuld. Dit vraagt ongeveer 15 minuten.

  • De informatie wordt nader uitgewerkt en in een tweede gesprek besproken. U besluit u om de huidige prioritering van verbeterpunten en daarmee samenhangende activiteiten hetzelfde te laten of bij te stellen. In de tweede situatie is sprake van meerwaarde.

  • Het eerste gesprek is altijd gratis, het vervolg op basis van afspraken.

  

Albert Voet, managementadvies en mediation

De kracht van combinatie!

Wie denkt in oplossingen,
kent weinig problemen!